mandag 2. mars 2009

SUSHISI på barnemenyen

Det er mye fokus både i media og i barnefamilier! på å få barn til å spise mer fisk. En undersøkelse fra Eksportutvalget for Fisk viser at ni av ti familier med barn under 12 år spiser sjømat minst en gang i uken.

Barnefamilier er ofte rammet av tidsklemma og når tiden er knapp ofres gjerne sjømaten. SUSHISI er et godt alternativ når det er behov for noe enkelt, sunt og godt som også er lett å tilberede!

Erfaring viser at mange barn liker sushi p.g.a. den milde smaken. Det å få være med å tilberede maten selv, gjør det ekstra motiverende å smake.

I VG den 19. feb. var det en artikkel om barn og fisk. De besøkte bursdagsselskapet til 9 år gamle Sivert Felde, der SUSHISI var på menyen, noe de unge gjenstene satte stor pris på!

Hvorfor Sivert er så glad i sushi vet han ikke, men han har spist fisk siden han var liten og alltid fått servert det samme som de andre i familien.


(Dobbeltklikk på bildet så ser du bedre!)


Derfor er fisk viktig for barn:

* Fisk og annen sjømat inneholder proteiner av høy kvalitet, noe som er viktig for vekst og utvikling.

*Sjømat er en god kilde til vitamin D, som blant annet øker opptaket av kalsium. Det er viktig særlig i barne- og ungdomsårene for å utvikle et sterkt skjelett.

*Økt inntak av marine omega-3 fettsyrer kan redusere antall tilfeller av hjerte- karsykdommer.

*Kroppen produserer ikke selv omega-3 fettsyrer. Derfor må vi få de gjennom kosten. Marine omega-3 fettsyrer finnes i mat fra havet, hvor både fet og mager fisk er gode kilder. (Kilde: NIFES og VG 19. feb09).

En god og næringsrik dag ønskes fra SUSHISI

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar